Tulang Belakangku

Tinggalkan Jejak Ampa Kat Sini Supaya Senang Si Gadis Sorban Nak Menjejaki Ampa (^^,)~~

Tuesday, January 31, 2012

Nasihat Ayah

Alkisahnya beberapa hari lepas aku dgn adik dok sembang2 dgn ayah..
Pastu saja la nak uji..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku tanya ayah : 

"Ayah.....kalau la satu hari nnt kami keluaq umah pakai cmni.. xpa dak?? pakai baju kurung x ketat.. nampak ayu.. sopan.. cuma x pakai tudung ja.. hehe.."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pastu adik aku menyampuk :

"Kalau pakai cmni pulak?? pakai tudung elok2.. tapi baju ja ketat sket2.. baru style.. ok dak??"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nak taw ayah jawab apa?????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ayah jawab :

"Kalau ampa perasan ampa dah cantik sangat, ampa pakai la cmtu.."
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hohoho.. begitu mendalam dan bermakna sekali kata-kata ayah..
Walaupun jawapan simple.. nampak mcm x serius.. 
Tapi aku taw secara xlangsung ayah bg nasihat kat aku dgn adik..
Terima kasih ayah..
Ayah dgn mak dah bg didikan secukupnya kat kami..
Kami akan jaga diri kami baik2..
Apa yg xelok dlm diri, kami akn cuba ubah pelan2.. InsyaAllah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

~~ Gadis Sorban ~~

Thursday, January 12, 2012

Ayah Pun Romantik Jugak

Senyum lebaq aku petang tadi.. nak taw pasaipa?? hahaha.. 
mai nak cerita kat ampa.. 

Hari ni mak aku x bopa nak sihat.. sakit pala dgn selesema.. balik2 sekolah ja terus amik bantai dan tidoq kat ruang tamu.. letih sgt kot.. kesian aku tengok.. 

Aikkk.. dah kesian pasaipa senyum lebaq pulak?? hehe..

Aku senyum lebaq sbb petang tadi ayah suruh mak mkn ubat.. tapi time tu mak baru bangun tidoq.. so dok mamai2 lagi.. 

Ayah dok pujuk byk kali.. tapi mak buat xtaw ja.. almaklum la baru bangun tidoq.. kalau ampa pon bkn nak alert sgt kan?? haha..

Apa yg menariknya.. jeng..jeng..jeng.. 

Ayah amik ubat dan nak suap kat mak.. aishhh..romantiknya.. mak dok tepis pelan2 sbb malu kat aku kot.. cecece.. dok manja2 pulak.. aku pulak time tu tgh dok layan movie.. so qeling2 cmtu ja.. aku wat xtaw ja sbb aku taw mak malu ayah layan mak cmtu depan aku.. 

Watpa la nak malu pulak mak.. normal la tu.. ayah nak berkasih sayang.. huhu.. tabik spring la kat ayah.. you are the best husband in this world.. hehe.. 

Maybe ampa akan ckp : 
'alah setakat bg mkn ubat ja pun.. xla romantik sgt.. biasa la tu..' 

Hmmm.. tu bg ampa.. tapi bg aku yg tengok dpn2 mata.. mmg sweet sgt2.. sejuk ja hati ni.. mak ayah aku bahagia, aku lagi la bertambah bahagia.. 

Aku taw ayah aku ni romantik dlm diam.. aku penah terperasan dua tiga kali jgk la ayah 'beromantik' dgn mak.. tapi ayah jarang tunjuk 'keromantikannya' dpn anak2.. tapi hari ni tertunjuk dlm xsedar kot.. ngee~~ 

Alamklum la.. aku dgn adik2 semua pakat dok jauh.. adik aku yg tunggu result STPM tu pulak p keja part time.. so kat umah mmg tinggai mak dgn ayah berdua ja.. sbb tu la depa makin mesra.. ikatan cinta makin membara.. hahaha.. pepandai ja aku buat statement..

Ayah aku ni sgt concern dgn tahap kesihatan kami sekeluarga.. pantang ada sapa yg sakit, mesti cepat2 ayah p beli ubat dan paksa mkn.. aku bersyukur sgt dpt seorang ayah yg sgt2 bertanggungjawab terhadap keluarganya..

Senyum ja aku tengok mak dgn ayah.. bahagia ja rasa.. harap2 my future husband nnt romantik cmtu jgk la.. hahaha.. sama2 kita doakan semoga mak cepat sembuh dari sakit pala & selesema tu.. amin..

I LOVE YOU MAK!!! 
I LOVE YOU AYAH!!!
LOVE YOU.. LOVE YOU.. LOVE YOU FOREVER..
EMMMMMUUUUUAAAAAHHHHH!!!!!!!!!!

Dari kiri : Aku, Edy, Ayah, Mamat, Mak & Nana

Sekian..
~~ Gadis Sorban ~~

Wednesday, January 11, 2012

Angan-angan Gadis Sorban

Boleh dakkk..

Kalau satu hari nanti..

Gadis Sorban nak pakai qeta mcm dlm video ni ??

Ce ampa tengok betoi2..

video

Hahaha.. hebat kan??

Agak2 ampa nak kena kumpoi duet byk mana haa??

Setinggi Gunung Jerai cukup dak?? hehe..

Kenapa Gadis Sorban nak pakai qeta cmni??

Sebab qeta ni dilengkapi dgn ciri "pengawal keselamatan terbaik".. hihihi..

Kot2 la ada org nak buat jahat kat Gadis Sorban..

Dushhh.. Dushhh.. Dushhh..

Abis la org jahat tu akan dikerjakan.. huhu..

Pastu kot2 la Gadis Sorban tgh dok qeyau ka.. sedih2 ka..

Boleh gak qeta ni buat Gadis Sorban qenyeh balik.. hahaha..

Ampa doakan Gadis Sorban dpt pakai qeta cmni noo..

Sat pun jadi la..

Dalam mimpi pon ok jugak paa..

Ampa mampooo?? ngee~~

Tuesday, January 10, 2012

Jodoh Itu Rahsia Allah

Sekuat mana kita setia...
Sehebat mana kita merancang...
Selama mana kita menunggu...
Sekeras mana kita bersabar...
Sejujur mana kita menerima dirinya...

Jika takdir Allah menentukan yg kita bukan dgn dirinya...

Kita tidak akan bersama dgnnya...
Jika Allah telah menulis jodoh kita dgnnya...
Kita tetap akan bersama dirinya...

Kerana tulang rusuk dan pemiliknya...

Takkan pernah tertukar...
Dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya...
Tiada yg kebetulan melainkan semuanya telah dirancang...
Dan yg sebaik-baik merancang itu adalah Allah S.W.T ♥

Sunday, January 8, 2012

Exam oh Exam

Aku ni pulun la kan???



Hahaha..



Lagi sejam lebih nak masuk dewan exam..



Aku boleh pulak dok qobek2 blog ni..



Dok cangak2 lagi kat sini..



Gila hebat la..



Hahaha..



Buku semua dah tutup..



Ilmu dalam kepala otak dah..



Tunggu nak luah dan curah ja..



Semoga aku dpt jawab dgn baik..



Begitu jugak kwn2 aku yg lain..



Amin..

Kisah Aku, Dia & T-shirt

27 Disember 2011 (Selasa)

Aku      :      Salam.. En.PJJ..
                   bulan 12 dah nak sampai ke penghujung..
                   bila nak amik t-shirt??

En.PJJ  :      Salam.. hari Jumaat ni ok..

Aku      :      I see.. ok awk.. :)





28 Disember 2011 (Rabu)





29 Disember 2011 (Khamis)





30 Disember 2011 (Jumaat)





31 Disember 2011 (Sabtu)





1 Januari 2012 (Ahad)





2 Januari 2012 (Isnin)





3 Januari 2012 (Selasa)





4 Januari 2012 (Rabu)





5 Januari 2012 (Khamis)

En.PJJ   :      Salam Gadis Sorban..
                    minta ampun minta maaf..
                    kami dah balik Penang hari tu..
                    tapi tak cakap kat hampa..
                    bukan tak ingat.. cuma masa tak izinkan..
                    kami banyak habiskan masa dgn family..
                    KAMI TAK LUPA JANJI KAMI..
                    hampa simpan dulu noo..

Aku      :       Salam En.PJJ.. mujoq ampa habaq..
                    kalau x habaq, kami dah bg t-shirt tu kat org len..
                    huhu.. jgn risau En.PJJ..
                    t-shirt tu masih terlipat kemas.. :)

En.PJJ   :      Hahaha.. itu yang MAHAI tu..
                    org kampung semua ok?
                    kami punya org kampung semua sihat..

Aku       :      Org kampung semua sihat kot..
                    xdan nak p tanya sorang2 depa sihat ka dak.. haha..



Apa motif aku cerita semua benda alah ni?? hahah.. what ever.. dah xdak idea.. benda alah ni ja yg terlintas nak taip.. aku taip ampa baca jugak kan?? huhu..

Sebenarnya aku ada beli t-shirt masa p Vietnam bulan 11 hari tu.. pastu t-shirt tu terlebih selai.. kebetulan time tu En.PJJ msg aku.. dia ckp rugi x pesan apa2 kat aku.. then aku pun ckp la aku ada t-shirt lebih.. so nak bagi la kat dia.. tapi saiz M budak2 kottt.. muat ka dgn awk En.PJJ?? hahaha.. hantammm saja la.. dah dia mau jugak.. 

En.PJJ ni asal Penang tapi keja kat KL.. dia ckp nak balik Penang tengah bln 12.. so time tu la konon2 rancang nak bg dia t-shirt tu by hand.. tapi sampai hujung bln 12 dia x bg apa2 hint kata dia nak balik.. sbb tu la aku msg tny dia.. mmg msg takat tu ja.. xdak lebih2.. lepas aku ckp "I see.. ok awk..", pastu stop.. x msg dah sampai la hari Khamis baru2 ni.. hahaha.. al maklum la aku dgn En.PJJ bkn selalu contact pun.. sebulan sekali pun payah.. x gitu En.PJJ?? huhu.. 

Hari Jumaat yg dinanti dah pun tiba.. tapi En.PJJ tak kunjung tiba.. hahah.. pepagi tu memula aku nak msg dia tny jadi 'date' ka dak.. tapi tetiba aku ubah pendirian sbb nnt nampak sgt aku 'gurdick' cara aku.. hahaha.. so aku pun diam ja.. konon2 fokus study sbb minggu exam.. sampai la hari Khamis baru2 ni dia msg aku ckp mcm yg kat atas tu.. hahaha..

Ampa mesti pelik pasaipa aku x kol dia terus.. kan senang.. xyah tunggu2.. ni dak.. aku diam membisu ja.. hahaha.. aku kan 'Gadis Melayu Terakhir'.. mana ada perigi cari timba.. wekkk!! menyampah.. hahaha.. sbb tu la aku kata kami ni pelik.. msg sebulan sekali pun payahhh.. kalau msg pun, 2,3 msg cmtu ja.. pastu tunggu bln depan pulak la kot2 ada rasa nak msg lagi.. kol setahun sekali ja kot..

Jumpa?? hmm..sepanjang aku kwn dgn dia, baru jumpa sekali kat tasik Harapan USM.. tu la first time aku jumpa dan kenai dia.. tp bkn jumpa berdua k.. rumet aku dgn kwn dia pun ada sama.. tasik tu la memulakan segalanya.. romantik gitew.. wekkk sekali lagi.. hahaha..

Dlm fb pun jarang2 chat.. sbb time dia on9, aku off9.. time aku on9, dia pulak off9.. dok rajin poke2 ja.. ampa taw ka poke tu apa?? poke tu sejenis binatang yg suka mkn bihun sup.. hahaha.. uishhh.....ampa xyah la nak qobek2 fb aku pulak nak cari sapa En.PJJ.. sbb dia jarang sgt dok komen atau post apa2 kat wall aku.. kalau dia nak komen apa2, dia terus msg kat enset aku.. haaa...sungguh low profile kwn aku ni.. low profile ada makna kot En.PJJ?? kahkahkah.. naahhaaiihhh.. dah gelak besaq.. nnt aku update detik2 perkenalan aku dgn En.PJJ k.. ewah2.. melampau.. huhu..

Unik kan cara aku kwn dgn En.PJJ?? sbb tu la dia kwn aku paling 'special'.. mungkin sbb beza umur aku dgn dia yg 'agak byk' tu menyebabkan aku ada rasa hormat kat dia.. dan senang kongsi apa2 problem dgn dia.. mcm dia selalu ckp kat aku : "Saya kan kaunselor awk".. hahaha.. mujur dia bkn bf aku.. kalau bf aku, dah lama aku pulaihhh2 telinga sbb mungkir janji.. hahaha..

Apapun, t-shirt tu masih dlm simpanan aku.. xtaw la bila blh bg kat dia.. aku mtk alamat umah nak pos, dia xmau bg.. hmmm...... 

En.PJJ terpaksa di'blur'kan atas faktor2 keselamatan..
Lokasi - Tasik Harapan USM.. hahaha..
first time 'date' dah ada gambaq.. apa cerita??


Pengajaran yg kita dpt hari ni :
1. Kalau p melancong mana2, ingat la kat kwn2 sama.. 
beli la souvenir apa2 walaupun harga x seberapa..
2. Jangan mungkir janji.. kalau terpaksa, cepat2 mintak maaf..
3. Kalau esok nak exam, mlm2 baca buku noo.. 
jgn dok gatai update blog.. konon2 dah study lebih mcm aku.. hahaha..


Sekian..
~~ Gadis Sorban ~~

**En.PJJ baca semua ni mampuihhh aku.. hahaha..